A szekrények anyaga nagyban befolyásolja stílusukat.


Egy beépített szekrény nagyban meghatározza a helyiség összképét, ezért az anyagok kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a hely adottságait és megvilágítását.

Esztétikai szempontokból kis helyiségekben nem mutatnak jól a nagy és sötét bútorok, ezekben érdemesebb világosabb bútorlap anyagokat választanunk, vagy minél jobban beépíteni szekrényünket, hogy csak ajtajai látszódjanak.
 

A helyiségek megvilágításánál figyelembe kell venni mennyi természetes fény jut be, a falak színét, a burkolatok színét. Érdemes a bútorunk anyagát is a burkolatunkhoz igazítani. Kisebb helyiségekben a tükrökkel szerelt ajtók megnagyobbítják a térérzetet.
A bútorlapokból elsősorban az Egger és a Kastamonu cég lapjait használjuk, amelyek több százféle színárnyalattal rendelkeznek. A szekrények tervezésénél ezen színek választékából könnyen kialakíthatja beépített szekrénye és egyben helyisége hangulatát.
 

A dekor üvegek felhasználása igen széles lehetőséget nyújt. Ezek az üvegek kültérre és beltérre egyaránt használhatóak. Leginkább falak és bútorlapok díszítő burkolására használják.

Színes, fényes üvegfelületüknek köszönhetően különleges hangulatot keltenek akár konyhában, nappaliban, fürdőszobában vagy a lakás bármely helyiségében használjuk. Tovább fokozhatjuk a látványt, ha az üveget háttér vagy oldalsó világítással látjuk el.

Miután kiválasztottuk szekrényünk alakját, jöhet a kialakítás megtervezése.

A belső kialakítás az akasztós, polcos, fiókos részek számától és elrendezésétől függ leginkább. Talán itt a legfontosabb az alapos tervezés, hiszen ettől függ a tárolható használati tárgyak alakja és száma.
 

Leggyakrabban a Lacobel üvegeket használjuk, melyek 4-6 mm-es vastagságban és széles színválasztékban állnak rendelkezésünkre.

Az üvegek egyik oldalát festik, majd lakk réteggel látják el, ezzel garantálják felületük ellenállását a karcolódással, a szennyeződésekkel szemben. Az üvegek hátsó oldalát fóliával látják el a biztonság és az tartósság végett.
A beépített szekrény ajtók felhasználásánál további izgalmas hatást lehet elérni a natúr és homokfúvott részek kombinálásával mind üveg, mind tükör felületek esetén.

Milyen az Ön álom beépített
gardrób szekrénye?
Segítünk megtervezni!


Kérje díjmentes helyszíni felmérésünket!