Beépített szekrények gördülékenyebbé teszik a mindennapjainkat.


Célszerű beépített szerkényünket úgy alakítani, hogy ne csak a napi szinten használt tárgyak és ruhák tárolására legyen alkalmas, hanem az alkalmi és a szezonális ruhadaraboknak is megfelelő tárolást biztosítson.

Elsősorban a nagyobb ruhák tárolására szánt beépített szekrény ajánlott mélysége 55 és 60 cm között van, ami a vállfán lévő ruhák, kabátok, szélességéből adódik. Amennyiben rendelkezésünkre áll a hely, ajánlatos lemérni a legnagyobb vállszélességű ruha méretét.
Az így kapott mérethez érdemes még 5 cm-t hozzá számolni, így a ruha felakasztva sem ér hozzá az ajtóhoz, sem a hátfalhoz.
 

Kabátok tárolásához használt szekrény esetén érdemes a leghosszabbat lemérni, és hozzáadni 5-10 cm-t. Az nadrágoknak és ingeknek érdemes 80-90 cm magassággal kalkulálni.

A szekrény belső elválasztásainak optimális meghatározásához érdemes mostani illetve, leendő ruhatárunk mennyiségét és összetételét is figyelembe vennünk. Az ingek, pólók, pulóverek, nadrágok és egyéb ruhadarabok osztályozása elengedhetetlen a gyűrődésmentes elhelyezésükhöz.
Azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy az összehajtott ruhadarabok hány sorba kerülnek majd a polcra. A szekrény polcok közötti magasságát 30-35 cm-re ajánlatos méretezni.
 
Az elrendezést illetően praktikussági szempontokat vegyük figyelembe, gyakran használt ruhaneműk legyenek kézmagasságban.
A fehérneműt a jobb áttekinthetőség miatt érdemesebb fiókokba szortírozva tárolni, a cipőket pedig az alsó részekben.
Magas beépített szekrények esetében optimális lehet a legfelső részekben polcokat kialakítani, ahol a szezonális ruházatokon kívül az ágyneműket, takarókat is tárolhatjuk.
Ha gardróbszekrény tervezésekor az alsó részekben is marad hely, akkor gondoljuk a vasaló deszkára, porszívóra és egyéb háztartási eszközökre.

Milyen az Ön álom beépített
gardrób szekrénye?
Segítünk megtervezni!


Kérje díjmentes helyszíni felmérésünket!